Látnivalók

TAGORE SÉTÁNY


Fedezze fel a Balaton legszebb sétányát, ahol romantikus sétákat tehetnek kedvesével. Balatonfüred legtöbb programjának ad helyszínt, mint például a Borhetek, Hal És Bor Ünnepe vagy  a Romantikus Reformkor.

KOLOSKAVÖLGY


Akár egy túrára vágynak szép környezetben, akár egy szabadtéri sűtögetésre, ez a hely az ideális az Önök számára, hiszen egész napos kikapcsolódást is nyújthat a túra a Koloskavölgyben, Balatonfüred legszebb zöld része.  Ha az Arácsi Népház felől érkezünk útközben egy ingyenesen látogatható vadaspark fogad minket félúton. Itt többek között szarvasokat, vadkacsákat, és egyéb helyi vadakat láthatunk.

A völgybe érve a patakot követve egy kisebb tavat pillanthatunk meg. Itt vannak tűzrakóhelyek is, ahol süthetünk magunknak egy kis szalonnát, de ha jobban készülünk akár bográcsozhatunk is. A tűzrakóhely mellett vannak asztalok és padok ahol kényelmesen elfogyaszthatjuk az elkészült ételeket.

Az itteni tanösvény és kirándulóhely kivételes természeti értéket képeznek, és a különleges erdei torna valamint Nordic Walking pálya kellemes kikapcsolódást nyújt minden ide érkezőnek. Aki pedig a passzív kikapcsolódásra vágyik, annak egy felszerelt szabadtéri színpad is rendelkezésére áll.

BALATONFÜREDI HAJÓÁLLOMÁS-SÉTAHAJÓZÁS A BALATONON


A balatonfüredi hajóállomás közkedvelt sétálási helyszín.  Nem csoda hiszen mélyen benyúlva a tóba gyönyörű képet tár a szemünk elé. Nagyon jól lehet látni innen, ahogyan a a tihanyi félsziget benyúlik a vízbe, de jó látási viszonyok mellett a túlpartot is kémlelhetjük szabad szemmel, ami a nyári éjszakák során fantasztikus  látvány.

Az 1846 óta várják itt a hajózni vágyókat, amit gróf Széchenyi Istvánnak köszönhetünk. Az állomás rengetegszer újult meg, mire elnyerte a mai formáját.

Rengetegféle módon ringatózhatunk a vízen, mint például :

  • 1 órás sétahajózás
  • 2 órás sétahajózás
  • Borhajó
  • Happy tour
  • Menetrend szerinti helyközi járatok 
  • Oxon elektromos csónakok

A fokozott élményért azt javasoljuk kapcsolja össze a programokat. Kelljen át hajóval Tihanyba és fedezze fel a település szépségeit. Tekintse meg testközelből az apátságot, vagy látogassa meg a hegyoldalba vájt barátlakásokat.

BALATONFÜREDI MÚZEUMOK